Kako pripravimo čokoladni mousse?

Čokoladni mousse lahko pripravimo na več načinov in z različnimi sestavinami. Nekateri vsebujejo smetano, mleko ali začimbe! Lahko pa se dodajo tudi stepeni beljaki ali rumenjaki. Za recept, ki smo ga pripravili pa potrebujete: Cocoa čokolado, piškote, sladko smetano, maline in lešnike v čokoladi Cocoa.

Sestavine:

  • 200 g Cocoa čokolade
  • 125 g piškotov
  • 250 g svežih malin
  • 400 ml sladke smetane
  • Cocoa lešnike v presni čokoladi

Navodila za pripravo

Čokolado narežem na majhne koščke in jo damo v stekleno posodo, dodamo 100 ml sladke smetane sobne temperature. Posodo postavimo nad vročo vodo, ki ne vre. Mešamo tako dolgo, da se čokolada stopi. Posoda se ne sme dotikati vode. Posodo odstavimo in pustimo 10 minut, da se mešanica čokolade in smetane malce ohladi. Do polovice stepemo 300 ml sladke smetane in ji nato dodamo čokoladno zmes in smetano stepemo do konca, da dobimo puhasto čokoladno kremo.

Čokoladni mousse postrežemo v kozačkih in ga okrasimo

Pripravimo si 6 kozarčkov in na dno nadrobimo kekse. Dodamo čokoladni mousse, nato sveže maline in ponovno mousse. Sladico okrasimo s svežimi malinami in lešniki v čokoladi. Kozarčke postavimo na hladno. Preden sladico postrežemo, naj kozarčki 30 minut počivajo na sobni temperaturi.

Želimo vam dober tek!

Več slastnih receptov od Megi, si lahko preberete na spletni strani: http://www.glutenfreewithmegi.com/

3 Komentarjev

 • Posted 18. avgust, 2023 8:31 avtor gralion torile 0Všečkov

  very good publish, i actually love this web site, carry on it

  http://www.graliontorile.com/

 • Posted 18. avgust, 2023 12:56 avtor vorbelutrioperbir 0Všečkov

  I appreciate, lead to I found exactly what I was looking for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

  http://www.vorbelutrioperbir.com

 • Posted 1. september, 2023 1:44 avtor zoritoler imol 0Všečkov

  I cling on to listening to the news bulletin talk about receiving free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i acquire some?

  https://www.zoritolerimol.com

Posredujte komentar

Kliknite tukaj in si oglejte naš video.