Kako pripravimo čokoladni mousse?

Čokoladni mousse lahko pripravimo na več načinov in z različnimi sestavinami. Nekateri vsebujejo smetano, mleko ali začimbe! Lahko pa se dodajo tudi stepeni beljaki ali rumenjaki. Za recept, ki smo ga pripravili pa potrebujete: Cocoa čokolado, piškote, sladko smetano, maline in lešnike v čokoladi Cocoa.

Sestavine:

    • 200 g Cocoa čokolade
    • 125 g piškotov
    • 250 g svežih malin
    • 400 ml sladke smetane
    • Cocoa lešnike v presni čokoladi

Navodila za pripravo

Čokolado narežem na majhne koščke in jo damo v stekleno posodo, dodamo 100 ml sladke smetane sobne temperature. Posodo postavimo nad vročo vodo, ki ne vre. Mešamo tako dolgo, da se čokolada stopi. Posoda se ne sme dotikati vode. Posodo odstavimo in pustimo 10 minut, da se mešanica čokolade in smetane malce ohladi. Do polovice stepemo 300 ml sladke smetane in ji nato dodamo čokoladno zmes in smetano stepemo do konca, da dobimo puhasto čokoladno kremo.

Čokoladni mousse postrežemo v kozačkih in ga okrasimo

Pripravimo si 6 kozarčkov in na dno nadrobimo kekse. Dodamo čokoladni mousse, nato sveže maline in ponovno mousse. Sladico okrasimo s svežimi malinami in lešniki v čokoladi. Kozarčke postavimo na hladno. Preden sladico postrežemo, naj kozarčki 30 minut počivajo na sobni temperaturi.

Želimo vam dober tek!

Več slastnih receptov od Megi, si lahko preberete na spletni strani: http://www.glutenfreewithmegi.com/

265 Komentarjev

Posredujte komentar

Kliknite tukaj in si oglejte naš video.